Τη λύση του κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση εξετάζει το Μαξίμου

0
2

Τη λύση του κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση φέρεται να εξέτασε το μίνι υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι να επιβληθεί 23% μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια να επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 13%, ενώ να απαλλαγούν εντελώς από το ΦΠΑ τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Το σκεπτικό είναι ότι οι γονείς επιλέγουν εάν θα στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο και άρα θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ, ενώ το φροντιστήριο αφορά τη μέση οικογένεια.

Παράλληλα, αναγνωρίζεται πως υπάρχει πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς, ειδικά φέτος που έμειναν εκτός δημόσιων παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά.

Πάντως, η επιλογή για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον νεοεκλεγέντα γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα να δηλώνει ότι «χτυπά τα λαϊκά στρώματα».

Εν  αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης, γονείς και εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here