Τι θα έκανε ο Βαρουφάκης αν ήταν ακόμη υπουργός…

0
5

 

Για την ελληνική οικονομία, το χρέος και τι θα έκανε αν ήταν ακόμη υπουργός μίλησε σε συνέντευξή του στη βελγική «L’ Echo» ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως τόνισε σχετικά με το χρέος, «κάθε μη βιώσιμο χρέος αργά ή γρήγορα μειώνεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Είτε με έναν… θεραπευτικό τρόπο, που οδηγεί σε ανάπτυξη και μπορεί να οδηγήσει και στην αποπληρωμή ενός μεγάλου μέρους του χρέους. Ή δια της βίας, έπειτα από μια συνολική κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, η οποία είναι πολύ αρνητική τόσο για αυτήν, όσο και για τους πιστωτές της. Η συνολική απόρριψη όλων των προτάσεων μου, από τους πιστωτές της Ελλάδα αντανακλά τη γενική άρνηση του ευρωπαϊκού «οικοδομήματος»: Αρνείται να δεχτεί ότι η ίδια η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης είναι το κύριο πρόβλημα και πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το γεγονός είναι ότι θα αμφισβητήσει την εξουσία εκείνων που χτίστηκε από την ευρωζώνη αρχικά …».

Σχετικά με το τι θα έκανε αν ήταν ακόμη υπουργός επεσήμανε: «Αν ήμουν ακόμη στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτό θα σήμαινε ότι στην Ευρώπη θα υπήρχε σήμερα μια νέα δυναμική για την ακύρωση της εν λόγω «δηλητηριώδους» συμφωνίας, η οποία θα ήταν αναγκαία για την υλοποίηση ενός προγράμματος αποκατάστασης και ανασυγκρότησης» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here