Τι ζήτησε ο Τσίπρας από Μέρκελ και Ολάντ.

0
8

Περίπου δύο ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Από την πλευρά τους, Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με έναν τέτοιο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούληση τους να συνδράμουν, ακόμα και προσωπικά αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση αφορούσε τόσο τους όρους της συμφωνίας όσο και την επόμενη μέρα. Υπήρξε θετικό κλίμα σε σχέση με ένα ισχυρό επενδυτικό σχέδιο για την προώθηση της ανάπτυξης, για την επόμενη ημέρα, με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που θα κλείσει το τρέχον πρόγραμμα.

Ωστόσο, όπως επισήμαιναν οι κυβερνητικές πηγές, παραμένει «αγκάθι» η επιμονή στην ανάγκη να συμφωνήσει και το ΔΝΤ για να κλείσει η συμφωνία .

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 14:30 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο θα συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here