Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ-Ολάντ με Ποροσένκο

0
9

 

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία υπογράμμισαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη γαλλική προεδρία.

«Υπογράμμισαν την ανάγκη για ταχεία δράση στην υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ. Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στα ζητήματα της ασφάλειας, όπως και στον σεβασμό της εκεχειρίας, στην απελευθέρωση κρατουμένων και στα ανθρωπιστικά ζητήματα καθώς και στους όρους για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης, το πρώτο βήμα για την οποία θα πρέπει να είναι η διεξαγωγή εκλογών» στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος Ολάντ και η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσαν εξάλλου τον πρόεδρο Ποροσένκο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το δικαστικό σύστημα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Είναι απαραίτητο να δοθεί μια νέα ώθηση μετά την αλλαγή της κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει σε γρήγορα και συμπαγή αποτελέσματα», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here