Τίμησαν τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου – Μήνυμα ενότητας από τη Φ. Γεννηματά

0
4

 

Εκδήλωση διοργανώθηκε στο ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέου Παπανδρέου. Από το βήμα του ιδρύματος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗμοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απηύθυνε μήνυμα ενότητας παρουσία του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Λαλιώλτη και πρώην και νυν βουλευτών.

Ο γιος του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ έφθασε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τους Δημήτρη Ρέππα, Φίλιππο Σαχινίδη και τον γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λ. Αγιάλα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου απαιτεί: «…απ’ όλα να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του. Να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών που με τόση διορατικότητα προέβλεψε. Και να το κάνουμε εμείς, τώρα.

Να μην «κλωτσήσουμε απλά το τενεκεδάκι» λίγο παρακάτω για να φορτωθούν βάρη οι επόμενες γενιές που δεν ψηφίζουν ακόμη. Αυτός είναι ο δημαγωγικός λαϊκισμός. Για τη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη της ευθύνης ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός που πρώτος άνοιξε ο ηγέτης της, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο δρόμος της αλλαγής και των προοδευτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι «με οδηγό την κληρονομιά των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την εμπειρία που έχουμε σωρεύσει στο διάβα του χρόνου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η πολιτική πράξη» και κατέθεσε πρόταση πέντε σημείων με την οποία η δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να δώσει μάχη, όπως είπε, για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Δεν παρέστη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ενημέρωσε με επιστολή του καθώς βρίσκεται στο Στρασβούργο για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μήνυμα έστειλε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here