Την 39η θέση στα 100 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου καταλαμβάνει ο Πειραιάς

0
15

 

Την 39η θέση στα 100 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου καταλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πειραιάς,  σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Lloyd’s List με τίτλο «Containerisation International Top 100 ports».

Ο Πειραιάς συνέχισε την ανοδική κίνηση που καταγράφει τα τελευταία χρόνια και κατέβηκε τέσσερις θέσεις στη λίστα των 100 μεγαλύτερων λιμανιών του κόσμου, από την 43η θέση που ήταν το 2013. Το 2012 βρισκόταν στην 46η θέση, το 2011 στην 76η θέση και το 2010 στην 93η θέση.

Όπως επισημαίνει η «Ναυτεμπορική», μέσα σε τέσσερα χρόνια κέρδισε 54 θέσεις στον χάρτη του παγκόσμιου ανταγωνισμού με κριτήριο τον αριθμό των διακινούμενων TEU, γεγονός που αποδίδεται στην αποτελεσματικότητα υλοποίησης της πολιτικής στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους terminal operators, όπως είναι η Cosco, στην οποία παραχωρήθηκαν τον Νοέμβριο του 2008 οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Σύμφωνα με την ίδια κατάταξη, ο Πειραιάς βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων ευρωπαϊκών λιμανιών και στην τέταρτη θέση μεταξύ των λιμανιών της Μεσογείου πίσω από τα λιμάνια της Algericas, της Valencia και του Port Said, κερδίζοντας μια θέση σε σύγκριση με το 2013.

Στην Ευρώπη το μεγαλύτερο λιμάνι είναι του Ρότερνταμ, που παραμένει στην 11η θέση παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here