Την Πέμπτη αποφασίζει ο Τουσκ για Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Newly elected European Council President Donald Tusk attends a news conference during a EU summit in Brussels August 30, 2014. Polish Prime Minister Tusk, who was appointed to chair European Union summits for the next two and a half years, said on Saturday his nomination meant the future of Poland was in the euro zone. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM - Tags: POLITICS HEADSHOT)

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι θα λάβει την απόφασή του για το κατά πόσον θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό την Πέμπτη.

Σημείωσε δε ότι την απόφαση αυτή θα τη λάβει μετά από διαβουλεύσεις με σειρά ηγετών, πέραν όσων έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ της σύγκλησης της Συνόδου.

Η Γερμανία και η Αυστρία ζήτησαν νωρίτερα να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστεί η χειρότερη μεταναστευτική κρίση που έχει γνωρίσει η Ευρώπη από το 1945. Η Σλοβακία, η οποία διαφωνεί με το προτεινόμενο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, τάχθηκε επίσης υπέρ της διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Τουσκ, την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών – μελών της Ε.Ε. εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταφέρουν να κα

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code