Την Πέμπτη η πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σύρο

0
6

 

Tο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 28 Ιουλίου, με μία ξεχωριστή επιλογή ταινιών και δρώμενων που διευρύνουν τα παραδοσιακά όρια του κινηματογράφου.

Το SIFF επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι ανανεωμένο και προκαλεί τους θεατές να αναθεωρήσουν την έννοια του φεστιβάλ, δημιουργώντας έναν «χώρο για ριζοσπαστικές κινηματογραφικές πρακτικές». Στο φετινό του πρόγραμμα, αναμειγνύει μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους ταινίες και εξερευνά τη σχέση του κινηματογράφου με τη μουσική, την επιστημονική φαντασία και τον «αυτοσχεδιασμό».

Για πέντε ημέρες, οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και προβολές ταινιών από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καλλιτέχνες, (όπως ο Πιπ Τσοντόροφ, ο Πίτερ Λίχτερ, ο Τόνι Κόνραντ, η Εύα Στεφανή και η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη), σε χώρους εντός και εκτός της Ερμούπολης, όπως το ναυπηγείο του Ταρσανά, το θέατρο Απόλλων, η παραλία Κόμητο κ.ά.

Τη βραδιά έναρξής του το φεστιβάλ θα εισάγει τους θεατές στη φετινή του θεματική «ανα-θεώρηση», παρουσιάζοντας τις διαφορετικές πτυχές της κινηματογραφικής εμπειρίας μέσα από τη ζωντανή παράσταση της ομάδας Metamkine, στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Γνωστή εδώ και 20 χρόνια για τις μοναδικές κινηματογραφικές περφόρμανς της, η δημοφιλής ομάδα από τη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, θα δημιουργήσει μια κινηματογραφική καλειδοσκοπική εμπειρία, με προβολείς 16mm, και μια σειρά από αντικείμενα που εξυπηρετούν στη ζωντανή επεξεργασία ήχου και εικόνας. Μια νέα ταινία θα δημιουργηθεί μπροστά στα μάτια των θεατών με τη χρήση των πιο βασικών στοιχείων του κινηματογράφου: φιλμ, φως και ήχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here