Την πλάτη γυρίζουν στον Ερντογάν οι γυναίκες στην Τουρκία

0
5

Την πλάτη τους γυρίζουν στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, χιλιάδες γυναίκες στην Τουρκία, και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης διαμαρτυρίας.

Οι γυναίκες αυτές είναι στην πλειοψηφία τους ψηφοφόροι του φιλοκουρδικού κόμματος «Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών» (HDP) και διαμαρτύρονται για τα προσβλητικά λόγια, που είπε εναντίον των γυναικών ο Τούρκος πρόεδρος την 1η Ιουνίου, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην ανατολική επαρχία Igdir.

Την Δευτέρα, 1η Ιουνίου ο Ερντογάν επισκέφθηκε με λεωφορείο την πόλη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Όταν το λεωφορείο του Τούρκου προέδρου πέρασε έξω από το εκλογικό κέντρο του HDP, οι γυναίκες ψηφοφόροι, που εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν έξω από το κέντρο, έκαναν το σήμα της νίκης και γύρισαν την πλάτη στο λεωφορείο του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε για το περιστατικό: «Αν διαθέτετε την ελάχιστη τιμή, ευγένεια και ικανότητα (εσείς οι γυναίκες), τότε το μέρος για την πολιτική είναι η βουλή», ενώ συμπλήρωσε, ότι για να έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν οι γυναίκες θα πρέπει να είναι βουλευτές.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσβλητικές για τις γυναίκες δηλώσεις του Ερντογάν, οι γυναίκες του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο Twitter με το hashtag #SırtımızıDönüyoruz (γυρίζουμε την πλάτη μας), το οποίο από την Τρίτη έχει γίνει viral με 122.138 tweets, που συνοδεύονται με επικριτικά σχόλια για τον Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here