Την πώληση «κόκκινων» δανείων και καρτών προωθούν οι τράπεζες

kokkina-daneia

 

Για πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών σε εξειδικευμένες εταιρείες ανάκτησης οφειλών προετοιμάζονται οι μεγάλες τράπεζες, με στόχο οι πρώτες συναλλαγές να ολοκληρωθούν εντός του τελευταίου τριμήνου του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Οι πωλήσεις καταναλωτικών δανείων σε τρίτους σηματοδοτούν την πιο επιθετική στάση των τραπεζών για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, το σύνολο των οποίων ξεπερνά τα 100 δισεκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επιλογή των τραπεζών να προχωρήσουν πρώτα σε πωλήσεις καταναλωτικών δανείων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι εκτιμούν πως μπορούν να τα πουλήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν με ζημίες.

Οι τράπεζες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συμφωνήσουν και να δεσμευθούν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, πλαίσιο δράσεων και διορθωτικών ενεργειών σε περίπτωση μη επίτευξης στόχων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στόχος για το τραπεζικό σύστημα είναι να μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια στα 60 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, δηλαδή κατά περισσότερα από 40 δισ. μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code