Τις θέσεις της ΝΔ για οικονομία και προσφυγικό παρουσίασε στον Βαλς, ο Μητσοτάκης

0
14

 

Για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία και το προσφυγικό, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε έντονους προβληματισμούς για την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στάθηκε στην ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής, στη βάση της μείωσης της φορολογίας και των δημοσίων δαπανών, καθώς και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον στρατηγικό στόχο που έχει θέσει η Ν.Δ. για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις.

Όσον αφορά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει συνεχή εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βαλς αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμφωνώντας ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της απήχησης της Ε.Ε. στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here