Το 50% των Γερμανών υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη

0
3

 

Την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμούν όλο και περισσότεροι Γερμανοί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Politbarometer για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 41%.

Ωστόσο το 71% των 1.304 ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία ακόμα και με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τον υψηλό βαθμό δυσπιστίας των Γερμανών έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Οι περισσότεροι Γερμανοί – 73%δεν περιμένουν ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα όπως συμφωνήθηκαν.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι στο κατά πόσο συμφωνούν με το τελευταίο πακέτο διάσωσης: το 49% των συμμετεχόντων το θεωρεί κακό, ενώ 48% πιστεύει ότι είναι καλό.

Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας ήταν πολύ σκληρά, το 50% είπε ότι είναι κατάλληλα και το 20% ότι δεν είναι αρκετά σκληρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here