Το 58% των Βρετανών δεν πιστεύουν σε καλή συμφωνία με την ΕΕ

0
8

 

 Το 58% των Βρετανών δεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον θα κατορθώσει να επιτύχει μια καλή συμφωνία στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.
Στην τελευταία σφυγμομέτρηση της εταιρείας ComRes, μόλις το 21% των ερωτηθέντων πιστεύει στην επίτευξη μιας καλής συμφωνίας.
Παράλληλα, το 39% των Βρετανών συμφωνεί πως η Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της Ένωσης, ενώ το 36% εκτιμά πως η βρετανική οικονομία θα είναι βελτιωμένη εκτός Ε.Ε.
Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές αναφέρουν πως έχει επιτευχθεί συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί η Βρετανία για την παραμονή της στην Ε.Ε, αλλά ο Κάμερον θα πρέπει να διευθετήσει δύσκολα τελικά ζητήματα.
Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Αμβούργο, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της χώρας του να προστατέψει την κυριαρχία της, ζητώντας την κατανόηση των κρατών–μελών της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για τον επανακαθορισμό των όρων παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, οι οποίοι αναμένονται να αποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης – 19ης Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here