Το ασφαλιστικό στην Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή

0
1

 

Το ασφαλιστικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.
Τα μέλη του οργάνου θα ενημερώσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο μεταξύ, η ρύθμιση των συνολικών οφειλών των πολιτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το ασφαλιστικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), Κωνσταντίνο Κόλλια, τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντινίδη και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης Παναγιώτη Νταή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για ρύθμιση των συνολικών οφειλών των πολιτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς λόγω της κατάστασης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν με κριτήρια το μισθό, τις εισφορές και το ποσοστό αναπλήρωσης, όπως αυτό θα διαμορφωθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο, θετικά αντιμετώπισε ο κ. Κατρούγκαλος και την πρόταση του ΟΕΕ για έκπτωση στις εισφορές των νέων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων για τα πρώτα χρόνια ή για παραμονή τους στη χαμηλή κλίμακα. Τόνισε, πάντως, ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και το εισόδημα του ασφαλισμένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here