Το Βερολίνο κατηγορεί τη Βιέννη για τους χειρισμούς της στην προσφυγική κρίση

0
3

 

 Η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε την Αυστρία ότι οδηγεί πρόσφυγες στα σύνορα αφού βραδιάσει ώστε να μπορέσουν να περάσουν στο έδαφος της Γερμανίας και δήλωσε ότι περιμένει από τη Βιέννη να επανέλθει αμέσως στην κανονική καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών.

«Η συμπεριφορά της Αυστρίας τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν σύμφωνη με την ορθή διαδικασία«, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Τόμας ντε Μεζιέρ, διατυπώνοντας την εντονότερη δημόσια κριτική σε βάρος της γειτονικής χώρας αφότου ξέσπασε η προσφυγική κρίση πριν από δύο μήνες.

«Παρατηρήσαμε ότι πρόσφυγες, χωρίς προειδοποίηση και αφού βραδιάσει, οδηγούνται στα γερμανικά σύνορα χωρίς καθόλου προμήθειες ούτε πρόνοια. Υπήρξαν εντατικές επαφές. Η Αυστρία συμφώνησε χθες να επιστρέψει σε μια κανονική διαδικασία. Περιμένω ότι αυτό θα συμβεί αμέσως«, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
Επίσης ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπεργκ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Βιέννης να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με τη Σλοβενία, επισημαίνοντας ότι «Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη δεν μπορεί να επιλυθεί με την ανέγερση «φρακτών ή τειχών«.

«Δεν πιστεύουμε ότι το σημερινό προσφυγικό πρόβλημα, η προσφυγική κρίση που αφορά όλους στην Ευρώπη, μπορεί να επιλυθεί με την κατασκευή φρακτών ή τειχών«, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε (αυτή την κρίση) παρά μόνο εάν εμείς, οι Ευρωπαίοι, καταλήξουμε σε μια κοινή γραμμή, αν ενεργήσουμε μαζί, αν αλληλοενημερωνόμαστε διαρκώς (…), αν θεωρούμε τον στόχο αυτό κοινή αποστολή«, επέμεινε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here