Το ΔΝΤ απαιτεί να κουρευτούν 100 δισεκ. από το ελληνικό χρέος

0
2
French Finance Minister Christine Lagarde attends a conference on Sino-European economic relations at the Economy Ministry in Paris June 16, 2010. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: POLITICS BUSINESS)

Τη  μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισεκ. ώστε να καταστεί βιώσιμο και να συμμετάσχει το ίδιο στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζοντας τους υπόλοιπους δανειστές.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Rheinische Post κυβερνητικοί κύκλοι του Βερολίνου επισήμαναν ότι μόνο με αυτή την κίνηση θα δεχτεί το Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Στο δημοσίευμα επίσης τονίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει όχι με απευθείας κούρεμα αλλά με παράταση του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, και μέσω μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους. Το Ταμείο θέλει μάλιστα  να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια!

Η εφημερίδα πάντως καταλήγει ότι παρότι δεν ζητάνε οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ απευθείας κούρεμα οι απαιτήσεις τους σημαίνουν τελικά κούρεμα του χρέους, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here