Το Euro 2016 παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία

0
7

 

Πρόταση στο κοινοβούλιο θα καταθέσει ο Μανουέλ Βαλς ζητώντας την παράταση κατά δύο μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σκοπός της πρότασης είναι να καλυφθεί η περίοδος που θα διεξαχθεί το Euro-2016 «λόγω της απειλής», όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε ήδη παραταθεί τον Φεβρουάριο κατά τρεις μήνες, έως τις 26 Μαΐου. Η κυβέρνηση θέλει στο εξής να την παρατείνει έως το τέλος Ιουλίου εν όψει της διεξαγωγής του Euro-2016 στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Euro-2016 αλλά και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας (τον Ιούλιο) αιτιολογούν την παράταση έκτακτης ανάγκης, που δεν μπορεί να «είναι μια μόνιμη κατάσταση».

Η κατάσταση αυτή επιτρέπει κυρίως στο κράτος να θέτει σε κατ’ οίκον περιορισμό οποιοδήποτε πρόσωπο «του οποίου η δράση είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη», καθώς και να διατάξει «κατ’ οίκον έρευνες ημέρα και νύχτα» χωρίς να έχει την έγκριση δικαστικής αρχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here