Το «ευχαριστώ» της Γερμανίας στον David Bowie επειδή «βοήθησε να πέσει το Τείχος»

0
9

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ευχαρίστησε σήμερα με ένα tweet τον Ντέιβιντ Μπάουι επειδή «βοήθησε να πέσει το Τείχος» του Βερολίνου με τους μυθικούς Heroes, ένα τραγούδι-σήμα κατατεθέν της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου.

«Αντίο, David Bowie. Βρίσκεσαι τώρα ανάμεσα στους #Heroes. Ευχαριστούμε που βοήθησες να πέσει το Τείχος», έγραψε το υπουργείο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το τραγούδι αυτό γράφτηκε ενώ ο Bowie ζούσε στο Βερολίνο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δόξα και την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

Εκείνη την εποχή είχε δει ένα ερωτευμένο ζευγάρι να αγκαλιάζεται στη βάση του Τείχους του Βερολίνου, μια σκηνή που ξαναβρίσκουμε στους «Heroes» ως μια έκκληση στον έρωτα να υπερβεί τις διαιρέσεις: «θυμάμαι, όρθιος στη βάση του Τείχους, και τα πυροβόλα να ρίχνουν πάνω από τα κεφάλια μας και εμάς να αγκαλιαζόμαστε σαν τίποτα να μην μπορούσε να συμβεί».

Τραγούδησε επίσης το τραγούδι αυτό σε μια συναυλία στο Ράιχσταγκ, όχι μακριά από το Τείχος το 1987, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι του ανατολικού Βερολίνου κατάφεραν να το ακούσουν από τη δική τους πλευρά του λεγόμενου Σιδηρού Παραπετάσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here