Το Facebook «μπλόκαρε» την Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης λόγω… γυμνού!

0
7

 

Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας της Κοπεγχάγης «μπλόκαραν» οι αυστηροί κανόνες του Facebook περί γυμνού στις δημοσιεύσεις.

Η δανή πολιτικός Μέτε Γκέρσκοβ ήθελε να δημοσιεύσει ένα link για το blog της, το οποίο περιελάμβανε και μία φωτογραφία του χάλκινου αγάλματος. Ωστόσο έλαβε από το Facebook μία ειδοποίηση απόρριψης του αιτήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ekstra Bladet.

Το μήνυμα που έλαβε η Γκέρσκοβ και το οποίο δημοσίευσε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η εικόνα της Μικρής Γοργόνας περιελάμβανε υπερβολικό γυμνό ή σεξουαλικά υπονοούμενα. Ακόμη σημείωνε ότι οι κανόνες του Facebook ισχύουν ακόμη κι αν μία εικόνα έχει καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η Γκέρσκοφ χαρακτήρισε «εντελώς γελοία» αυτή την απόφαση, αν και σε νεότερη ανάρτησή της ανέφερε ότι το Facebook τελικά υποχώρησε και ενέκρινε την εικόνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης της Δανίας αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Το Σεπτέμβριο, το Facebook δεν επέτρεψε σε τουριστικό οργανισμό της Δανίας να δημοσιεύσει εικόνα του πίνακα του 1841 «Γυναίκα στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη», για να παραδεχθεί αργότερα ότι η απόφασή του για το διάσημο γυμνό έργο ήταν λανθασμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here