Το Foreign Policy «σπάει» την ουδετερότητα και τάσσεται υπέρ Χίλαρι

 

«Μία προεδρία Τραμπ είναι από τις μεγαλύτερες απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Αμερική, και ο σημαιοφόρος των Ρεπουμπλικανών είναι ο χειρότερος υποψήφιος κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών»: Το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy σπάει «παράδοση» δεκαετιών και παίρνει για πρώτη φορά θέση σε προεδρικές εκλογές εκφράζοντας την υποστήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον.

Μολονότι «δίνουμε ιδιαίτερη αξία στη σχέση μας με τους αναγνώστες μας, όποιες και αν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις τους […] η αρχισυνταξία του Foreign Policy σπάει την παράδοση και στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον για επόμενη πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών γράφει στο κύριο άρθρο του με τίτλο: «Χίλαρι Κλίντον για Πρόεδρος των ΗΠΑ» το περιοδικό, που ειδικεύεται στις διεθνείς σχέσεις.

«Ο κατάλογος με τις αιτίες για τις οποίες ο Τραμπ συνιστά απειλή είναι τόσο μακρύς που προκαλεί σοκ το γεγονός ότι είναι ο υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την προεδρία» αναφέρει το περιοδικό.

«Η οργή που προκάλεσε πρόσφατα με την απεχθή συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες και η αποκήρυξή του από τόσα πολλά μέλη του ίδιου του κόμματός του καταδεικνύουν την ακαταλληλότητά του» για την προεδρία, συνεχίζει το κεντρικό άρθρο.

Ο επιχειρηματίας «απέδειξε κατ’ επανάληψη την άγνοιά του για βασικά θέματα όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις» και επιπροσθέτως δεν έχει το απαραίτητο διπλωματικό ταλέντο, σημειώνεται.

Το Foreign Policy κατηγορεί τον Τραμπ επειδή χαιρέτισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν («έναν τύραννο και δημόσιο κίνδυνο») και επειδή μίλησε «ξένοιαστα» για τα πυρηνικά όπλα.

Αντιθέτως, το περιοδικό επαινεί τις «αρετές» της Χίλαρι Κλίντον η οποία, όπως γράφει, είναι έτοιμη να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. «Αν εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος αυτής της χώρας, όχι μόνο θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός […] αλλά θα εξαλείψει επίσης μια τεράστια απειλή για τις ΗΠΑ: την γκροτέσκα και βαθιά ανησυχητική προοπτική μιας προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ» καταλήγει το Foreign Policy.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*