Το ΙΚ δολοφόνησε μαζικά 48 άμαχους για βοήθεια προς συριακές δυνάμεις

0
12

 

Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 48 αμάχους στην βόρεια Συρία για φερόμενη στήριξη που παρείχαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν.

«Στις 27 Μαίου, οι τζιχαντιστές του ΙΚ εξαπέλυσαν επιδρομές ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και όσοι παρείχαν υποστήριξη στους μαχητές του FDS συνελήφθησαν. Τους συγκέντρωσαν και τους δολοφόνησαν. Ο αριθμός των αμάχων σε αυτές τις μαζικές εκτελέσεις ανήλθε στους 48», ανέφερε το γραφείο ενημέρωσης του κόμματος.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Αμχέτ Αράκ, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν υποστεί σειρά από ήττες σε συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος και έχουν ήδη χάσει τον έλεγχο σε πάνω από 12 χωριά στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά επανεκατέλαβαν εννέα χωριά και σκότωσαν 140 τζιχαντιστές του ΙΚ, έπειτα από επίθεση διάρκειας δύο ημερών που εξαπέλυσαν ανατολικά της Μοσούλης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ασφάλειας του Κουρδιστάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here