Το ΙΚ έστειλε καμικάζι και στους σιίτες της Βαγδάτης

0
9

 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι έξω από ένα σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι άλλοι δεκαεννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την συγκεκριμένη επίθεση που έγινε στην γειτονιά Ουμπάιντι της ανατολικής Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, και στόχευε πιστούς που αποχωρούσαν από το τέμενος.

«Ο βομβιστής-καμικάζι προσπαθούσε να εισέλθει στο τέμενος, πριν τον σταματήσει ένας φύλακας, αλλά ανατινάχθηκε», είπε ένας αστυνομικός που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο τους «αρνητές», έναν όρο που χρησιμοποιούν οι σουνίτες περιγράφοντας τους σιίτες.

Συνολικά 888 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και ακόμη 1.237 τραυματίστηκαν σε ενέργειες τρομοκρατίας, βίαια επεισόδια και ένοπλες συγκρούσεις τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Στην Βαγδάτη ο απολογισμός ανήλθε σε 325 νεκρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here