Το Ιράκ απειλεί με επίθεση τα τουρκικά στρατεύματα

0
3

 

Εάν η Βαγδάτη επιθυμεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη, αυτή θα πρέπει να στραφεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την απειλή του ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι ότι το Ιράκ θα μπορούσε να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αν η Άγκυρα δεν αποσύρει αμέσως τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ.

Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο κ. Νταβούτογλου παραδέχθηκε πως υπήρξε «έλλειψη επικοινωνίας» όσον αφορά στην αποστολή των στρατευμάτων και ανέφερε πως η Άγκυρα σέβεται στην εδαφική κυριαρχία του Ιράκ, επισημαίνοντας όμως πως η Βαγδάτη δεν έχει τον έλεγχο του ενός τρίτου των εδαφών της χώρας.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε ότι η Τουρκία δεν τίμησε τη δέσμευσή της να αποσύρει τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ για την εκπαίδευση σουνιτών παραστρατιωτικών, ώστε να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here