Το… καρφί του Βέλγου πρωθυπουργού με στόχο τις ΗΠΑ για την τρομοκρατία

0
4

 

Σε μία προσπάθεια, να αποδείξει την άμεση επέμβαση των βελγικών αρχών και στέλνοντας ένα πικρό μήνυμα στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ σε κοινή ενημέρωση του Τύπου με τον κυβερνήτη των Βρυξελλών, Ρούντι Βερβοόρτ δήλωσε: «Συλλάβαμε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ μέσα σε λίγους μήνες. Άλλοι χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν με την 11η Σεπτεμβρίου».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου μιλώντας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες τόνισε πως «ακόμα και αν οι τρομοκράτες θέλουν μας διχάσουν, εμείς θέλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι».

Απαντώντας σε ερώτημα για την ασφάλεια του Βελγίου, ο Μισέλ απάντησε πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιοχή στην Ευρώπη που μπορείς να πεις ότι υπάρχει μηδενικός κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «εδώ και κάποιους μήνες λέμε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να δεχθούν οι Βρυξέλλες τρομοκρατική επίθεση. Εδώ και χρόνια χρησιμοποιούμε και τον στρατό για να ενισχύουμε την ασφάλεια».

Εξήγησε, μάλιστα, πως εδώ και καιρό είναι πιο έντονη η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας οπότε, όπως τόνισε, «δε μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για αδράνεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here