Το Μαξίμου «φωτογραφίζει» Εισαγγελία Εφετών για τη Siemens

0
10

 

Λίγες ώρες μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ της «Αυγής» που απέδιδε ευθύνες στην Εισαγγελία Εφετών για την καθυστερημένη μετάφραση του βουλεύματος και την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens τώρα και κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν ότι «η ευθύνη για την εμπλοκή στη συνέχιση της δίκης για την υπόθεση Siemens θα πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Εφετών».

Κατήγγειλαν μάλιστα «συστηματική προσπάθεια», όχι μόνο για να παρακωλυθεί -όπως σημειώνουν- η υπόθεση και να οδηγηθεί σε παραγραφή, αλλά και να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση.

Κατά τους ίδιους κύκλους σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι έχει ξεκινήσει διερεύνηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή στη δίκη της υπόθεσης Siemens.

«Λέμε σαφέστατα ότι αυτά που ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών τα έχει λάβει (τη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens), άρα η ευθύνη θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτή», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. Σχολιάζουν επίσης ότι «ο Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να έχει κάνει παράλειψη».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι εντύπωση προξενεί πως «έχει βγει όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πάει να παραγράψει ευθύνες».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι είναι «τουλάχιστον θράσος» να κατηγορούν την κυβέρνηση η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων -συνεχίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου- «έχουν κάνει ένα σωρό απροκάλυπτες ενέργειες».
Οι πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για διαφυγή των Μ. Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό επί υπουργίας της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ, καθώς και για «μαύρα λεφτά» από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here