Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Μ. Σφακιανάκη

0
13
ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ, ôïõ ðñïúóôáìåíïõ Äßùîçò Çëåêôñïíéêïý ÅãêëÞìáôïò, Ìáíþëç ÓöáêéáíÜêç ãéá ôïõò ôñåéò õâñéóôÝò ôïõ ÂáããÝëç ÃéáêïõìÜêç ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

 

Η ξαφνική απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση των τοποθετήσεων υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει προκαλέσει αίσθηση.

Ο κ. Σφακιανάκης, βρισκόταν στη συγκεκριμένη υπηρεσία τα τελευταία 20 χρόνια και έχει συνδεθεί με την εξέλιξή της και τη δημιουργία της, πλέον τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου.

Ωστόσο ο επί χρόνια επικεφαλής της υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος κρατά τον βαθμό του, αλλά μετατίθεται στη ως προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης, καθώς ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν εκείνος που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είχε σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών το θρίλερ ξεκίνησε πριν το κατεπείγον σήμα του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο αρχηγός μάλιστα εκτιμούσε ότι ο κ. Σφακιανάκης θα μείνει στη θέση του. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα υπήρξε δραματική αλλαγή.

Συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη έκαναν λόγο για μια περίεργη μεθόδευση από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που είχε λόγο του πλούσιου έργου του ίδιου και της ομάδας του και θεωρούσαν ότι ο υποστράτηγος αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

Μάλιστα ορισμένοι αξιωματικοί έλεγαν ότι είναι ο μόνος υποστράτηγος που βρισκόταν σε Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου συνήθως βρίσκεται αστυνομικός διευθυντής.

Στο μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος, μετά τις τελευταίες κρίσεις.

Ο Γιώργος Παπαδάκης μιλώντας στην εκπομπή του είπε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε εξηγήσεις γιατί τρώγεται; Υπάρχουν κάποια άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με ένα είδος βεντέτας με κάποια κυβερνητικά στελέχη; Υπάρχει μια τέτοια πληροφορία» και παράλληλα πρόσθεσε: «όταν υπάρχει ένα πρόσωπο καταξιωμένο στην ελληνική κοινωνία δεν τον τρως με αυτό τον τρόπο».

Το συγκεκριμένο θέμα σχολίασε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, η οποία είπε: «άνθρωποι που είναι άξιοι και ικανοί, όπως ο κ. Σφακιανάκης, θα τους καθαρίζουμε. Κάποιος ξάδερφος, κάποιος μπατζανάκης ήθελε να μπει σε αυτή τη θέση, οπότε τον στέλνουμε σπίτι του τον κ. Σφακιανάκη».

Στο ίδιο ύφος ήταν και η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε: Τί τους πείραξε ο Σφακιανάκης; Γιατί έφαγαν τον Σφακιανάκη; Επειδή ήταν άριστος στην δουλειά του;».

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη είπε: «Ο κ. Σφακιανάκης ήταν ένας εξαιρετικός αξιωματικός. Μάλιστα ήταν ένας πολύ καλός αγωγός για την ελληνική αστυνομία στη νέα γενιά.

Την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την θέση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχολίασε με ανάρτηση της στο Twitter και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter υπάρχει το #sfakianakis, όπου εκφράζονται οι αντιδράσεις των χρηστών του διακικτύου για το ξήλωμα του Σφακιανάκη από τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here