Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και των κατοικίδιων

0
5

 

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και των κατοικίδιων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Γάτες και σκύλοι που ζουν σε σπίτια καπνιστών κινδυνεύουν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου ή και να βάλουν πολλά κιλά μετά τη στείρωσή τους, υπογραμμίζει η Κλερ Νότενμπελτ, καθηγήτρια ιατρικής και ογκολογίας στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου αυτού.

«Έχουμε ήδη δείξει ότι οι σκύλοι απορροφούν σημαντική ποσότητα καπνού όταν ζουν σε ένα σπίτι. Η έρευνά μας σχετικά με τις γάτες δείχνει ότι επηρεάζονται ακόμη περισσότερο, πιθανότατα επειδή πλένονται σχολαστικά, απορροφώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα καπνού», ανέφερε η καθηγήτρια στην ανακοίνωσή της.

Η μελέτη αυτή δείχνει επίσης ότι το επίπεδο νικοτίνης στο τρίχωμα των ζώων μειώνεται αισθητά αν οι ένοικοι του σπιτιού καπνίζουν λιγότερα από 10 τσιγάρα ημερησίως.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος μόνο για τους καπνιστές αλλά και για τους άλλους λόγω του παθητικού καπνίσματος και οι ιδιοκτήτες γάτων και σκύλων συχνά ξεχνούν σε τι κίνδυνο εκθέτουν τα ζώα τους» συνέχισε η Νότενμπελτ υπογραμμίζοντας ότι το σταμάτημα του καπνίσματος είναι «η καλύτερη λύση για την υγεία και την ευημερία του ζώου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here