Το Plan B Τσίπρα: Εκλογές μέσα στον Απρίλιο

0
4

Plan B έχει επεξεργαστεί το πρωθυπουργικό επιτελείο, για την περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στις απαιτήσεις της για περικοπή και των κύριων συντάξεων, καθώς και για λήψη νέων μέτρων πάνω από ένα δισ ευρώ.

Αν και δημοσίως διαψεύδεται με όλους τους τρόπους -και λογικό είναι- στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται το σχέδιο για παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή προώρων εκλογών, καθώς θεωρείται απίθανη η συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να συζητά το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στη Βουλή νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τη στιγμή που ο ίδιος είχε υποσχεθεί προεκλογικά την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης. Κάποιοι εκ των συνεργατών του αναφέρουν ότι θα μπορούσε, ίσως, να δεχθεί κάποιο μικρό ποσοστό περικοπών για τις υψηλές συντάξεις, προσθέτουν όμως ότι όλα εξαρτώνται από το συνολικό πακέτο της συμφωνίας.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα μειώσει της κύριες συντάξεις, σε περίπτωση που το κόμμα του αναδειχτεί πρώτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here