To Politico αποτιμά την G20: Η Ευρώπη θριάμβευσε – Η Μέρκελ επιβίωσε

0
5

 

Η Ευρώπη πανηγυρίζει μετά τη σύνοδο κορυφής της G20, η Μέρκελ, όμως, κατάφερε να επιβιώσει σχολιάζει το «Politico», αποτιμώντας τη σύνοδο των G20 στο Αμβούργο. Επιπλέον, το δημοσίευμα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι Βρυξέλλες έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενες την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος βρέθηκε αντιμέτωπη με το «όργιο βίας» στους δρόμους του Αμβούργου κάτι που την έφερε σε δύσκολη θέση.

«Η Μέρκελ ήταν προσεκτική βάζοντας χαμηλά τον πήχη στη συνάντηση των ηγετών της G20. Λίγοι όμως περίμεναν ότι θα τον ξεπεράσει. Η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετώπισε τη βία στους δρόμους που προκάλεσε καταστροφές στο Αμβούργο με τη συνάντηση της συνόδου κορυφής της G20 να μετατρέπεται σε «θέατρο του παραλόγου». Μετά το τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής, η Μέρκελ προσπάθησε να εξηγήσει την παρουσία της αγαπημένης κόρης του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ στο τραπέζι των ηγετών αλλά και το ότι οι γερμανικές Αρχές αποδείχθηκαν ανίσχυρες να αποτρέψουν τις ταραχές στους δρόμους της πόλης παρά τις προειδοποιήσεις της γερμανικής κυβέρνησης» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Η αστυνομία έκανε ό,τι καλύτερο«, δήλωσε η Μέρκελ που παράλληλα υποσχέθηκε αποζημίωση στα θύματα των βανδαλισμών. «Η νηφάλια αποτίμησή της συνόδου της G20: «Η σύνοδος κορυφής ολοκληρώθηκε«, έσπευσε να πει η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το πέρας της συνόδου.

«Ήταν κατανοητό ότι η καγκελάριος ήταν σε άμυνα. Ύστερα από ένα χρόνο προετοιμασίας, η σύνοδος κορυφής δεν είχε ως αποτέλεσμα τίποτα περισσότερο από ένα σύντομο ανακοινωθέν 15 σελίδων γεμάτο από μεγάλες προθέσεις που θα ξεχαστούν σύντομα, από την προώθηση της «μεγαλύτερης συμμετοχής» στην «αξιοποίηση της ψηφιοποίησης»«, υπογραμμίζει το Politico.



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here