Το Ποτάμι: Ανικανότητα της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς

0
8

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το κόμματος: «Επιπλέον 3,2 δις ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της αύξησης φορολογίας νομικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, αύξησης συντελεστών φορολόγησης ενοικίων, διατήρησης ΕΝΦΙΑ.

Ενώ η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, περικοπή δαπανών, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ελάφρυνση των διοικητικών βαρών για επιχειρήσεις, αντιμετώπιση συμφερόντων, ο Προϋπολογισμός στηρίζεται άλλη μια φορά σε φορολογική επιδρομή.

Η αρνητική εικόνα δεν αναιρείται από το γεγονός ότι εξωγενείς παράγοντες και τυχαία γεγονότα, όπως το διεθνές θετικό οικονομικό κλίμα, η πτώση στις τιμές της ενέργειας και ο φόβος των πολιτών που τους οδήγησε στην κατανάλωση, άμβλυναν τις επιπτώσεις του καταστροφικού 7μηνου της πρώτης φοράς Αριστερά και η ύφεση θα είναι τελικά μικρότερη των μέχρι τώρα προβλέψεων (0% αντί για 2,3% και 0,7% αντί για 1,3% για το 2016).

Η κυβέρνηση ούτε ξέρει ούτε μπορεί. Με την ανικανότητα που δείχνει σε όλους τους τομείς, τίποτα καλό δεν περιμένουμε«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here