Το πόθεν έσχες Σταθάκη πληγώνει την κυβέρνηση -«Βράζουν» οι βουλευτές

0
3

Σοβαρότατο προβληματισμό προκαλεί στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης η «υπόθεση Σταθάκη», καθώς κοινή είναι η εκτίμηση ότι στο πρόσωπο ενός από τους κορυφαίους υπουργούς πλήττεται το ηθικό πλεονέκτημα του Σύριζα. «Επιχειρείται να πληγεί», μου έλεγε σημαντικός κομματικός παράγοντας, εννοώντας ότι η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ τον έχουν στοχοποιήσει αδίκως. «Τα ΜΜΕ που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και νομίζουν ότι θα διασωθούν εκβιάζοντας», προσθέτει.

Είτε έχει δίκιο είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας «μπάζει». Μετά το αδήλωτο 1 εκατ. ευρώ στη δήλωση του 2011, οι ορκωτοί ελεγκτές εντόπισαν πως είχε αμελήσει να καταγράψει  άλλες 800.000 ευρώ, όπως και 38 ακίνητα. Ο ίδιος, βέβαια, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για σπίτια αλλά για αγροτεμάχια στα «κατσάβραχα», για τα οποία μάλιστα η σύζυγός του (στην οποία ανήκουν) βρίσκεται στα δικαστήρια πάνω από 10 χρόνια.

Η κυβέρνηση τον καλύπτει και θα συνεχίσει να τον καλύπτει μέχρι να εκδοθεί το τελικό πόρισμα, πρώτον διότι εκτιμά πως έχει δίκιο και δεύτερον, διότι δεν αντέχει πολιτικά ούτε σκέψη για απομάκρυνσή του. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του Σύριζα που διατυπώνουν απορίες για τους χειρισμούς του στην υπόθεση. «Ακόμη και αν έχει δίκιο», μου έλεγε ένας απ΄αυτούς, «και μόνο το γεγονός ότι εμφανίζεται να έχει τόσες καταθέσεις και τόσα ακίνητα, μας κάνει κακό. Οι Έλληνες υποφέρουν και έχουν δάνεια που δεν μπορούν να πληρώσουν».

Με δυο λόγια, όταν θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή οι νέες περικοπές στις συντάξεις, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν το ζήτημα αυτό φουντώσει…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here