Το ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα «φέρνει» νέες αντιδράσεις

0
17

 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί και η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου που θα ρίξουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι την Κυριακή, καθώς το «ΟΧΙ» έχει τοποθετηθεί πάνω από το «ΝΑΙ».

psifodeltio

Στο παγκόσμιο σύστημα η κατάφαση προηγείται της άρνησης, κάτι που σημαίνει πως το δίλημμα τίθεται υπό τη μορφή «ΝΑΙ/ΟΧΙ».

Ήδη πολλοί μιλούν για προσπάθεια της κυβέρνησης να προμοτάρει την επιλογή της, ενώ ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Αλιβιζάτος με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή  κάνει λόγο για εκτροπή και τονίζει χαρακτηριστικά πως: «με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μόλις εξέδωσε (ΦΕΚ Α’64/28.6.2015), η κυβέρνηση μεταβάλλει μονομερώς και προς το συμφέρον της τους κανόνες του παιχνιδιού που ίσχυαν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος: όπως ορίζεται επί λέξει, «εάν δεν είναι δυνατή η συγκρότηση μιας μόνο Επιτροπής Υποστήριξης για το «ναι» ή το «όχι», λόγω ιδεολογικών ή πολιτικών ή άλλων διαφωνιών, αυτό ανακοινώνεται [στον αρμόδιο Υπουργό] από τον εκπρόσωπο του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν κάθε επιλογή». Στην περίπτωση αυτή διατίθενται τα 2/3 του προεκλογικού χρόνου στα κόμματα και το 1/3 στους λοιπούς φορείς που συντάσσονται με κάθε επιλογή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here