Το προκλητικό πανό των Αλβανών στο Euro 2016 κατά της Ελλάδας

0
14

 

Αντιδράσεις προκάλεσε ένα πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της Αλβανίας κατά της Ελλάδας στη διάρκεια του αγώνα Αλβανία – Ελβετία στην πόλη Λανς για την πρεμιέρα του Α’ ομίλου του EURO 2016.

Ο φωτογραφικός φακός «εντόπισε» το πανό που αναρτήθηκε στο «Φελίξ Μπολάρ» από την αλβανική εξέδρα, στο οποίο ήταν γραμμένο στα αγγλικά:

«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα».

albania-pano-euro

Για την ιστορία η Αλβανία έχασε 0-1 από την Ελβετία.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απάντησε στην ανάρτηση του προκλητικού πανό από τους Αλβανούς οπαδούς δια μέσω του εκπροσώπου του, Ευστράτιο Ευθυμίου:

«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό.

Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια» είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here