Το προσφυγικό «φέρνει» στην Αθήνα έξι υπουργούς και υφυπουργούς της Ε.Ε.

0
4

 

Τις θέσεις της ως προς την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις πρακτικές αλλά και τις επιχειρησιακές δυσχέρειες που συναντά και τις λύσεις που προκρίνει για την αντιμετώπισή τους, καθώς και τις ανάγκες της συμφωνηθείσας συνδρομής εκ μέρους της ΕΕ και των κρατών μελών θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στους έξι υπουργούς και υφυπουργούς της ΕΕ που έρχονται στην Αθήνα, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου.

Τους αξιωματούχους της ΕΕ θα υποδεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης. Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η έμπρακτη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και η ενημέρωσή τους για τη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης, σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο κ. Bert Koenders, Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, εκπρόσωπος της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Harlem Désir, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ο κ. Miroslav Lajčák, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, ο κ. Sandro Gozi, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, η κ. Margarida Marques, Υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο κ. Ian Borg, Υφυπουργός στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, αρμόδιος για την προετοιμασία της Προεδρίας της Μάλτας στο Συμβούλιο της ΕΕ το 2017 και τη Διαχείριση Πόρων της ΕΕ.

Οι υπουργοί και υφυπουργοί, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.

Το Σάββατο, 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης που θα αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκο Ξυδάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, κ. Γιάννη Ταφύλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here