Το Προσφυγικό στο επίκεντρο πρωτοβουλιών της Φώφης Γεννηματά

0
6

 

Μέσω Facebook η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία με το Προσφυγικό σε δύο κατευθύνσεις αφενός με συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με δικό της αίτημα, προκειμένου να συντονιστούν σε μια κατεύθυνση όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και αφετέρου να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες προκειμένου να ενημερώσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το πρόβλημα που υφίσταται η Ελλάδα και τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η Ευρώπη, αντί να εξαπολύει απειλές για έξοδο της χώρας από την Συνθήκη Σένγκεν.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και άλλους παράγοντες των σοσιαλιστών. Η δε συνάντηση της με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως λένε από την Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανάρτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:

«Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό συνάντηση για να συζητήσουμε το μείζον θέμα του προσφυγικού. Ένα ζήτημα κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι θέσεις μας είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Τις έχουμε διατυπώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες και τα λάθη από τους θεσμούς της Ευρώπης και την Ελληνική Κυβέρνηση, τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της κοινής δράσης για ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές.

Κοινή δράση για να σωθεί η τιμή της Ευρώπης και να μην καταστεί η Ελλάδα αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων. Για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια εις βάρος της χώρας μας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν».

Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό συνάντηση για να συζητήσουμε το μείζον θέμα του προσφυγικού. Ένα ζήτημα κρίσιμο και ζωτικής σ…

Δημοσιεύτηκε από ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here