«Το ρουσφέτι πάει σύννεφο» : Συνεχίζονται οι διορισμοί πολιτκών στον κρατικό μηχανισμό

1
47

Άτομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον τοποθετούνται σε θέσεις από τους συγγενείς και φίλους τους, ή από άλλους υπουργούς, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, που παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Κώστα Παπαϊωάννου (γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης), Κλειώ Παπαπανταλέων, τοποθετήθηκε ως σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Ενώ, τη σύντροφο του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Η ιστορία συνεχίζεται με τον υπουργό Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, που τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχει τοποθετήσει τον πρώτο εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, ως σύμβουλό του και του ανέθεσε την πρώτη του αποστολή στο Ιράν. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της, Νίκο Κουντουρά.

Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση.

Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου, Γιάννη Δραγασάκη. Τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το είχα πει απο την αρχή.
    Σε περιόδους κρίσης βάζεις τους χορτάτους να κάνουν κουμάντο.
    Τώρα, μέχρι να τους χορτάσουμε όλους αυτούς τους νεοφερμένους, θα αδειάσουν τα παντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here